• Gespecialiseerd in winkelketens
  • 25+ jaar ervaring
  • Internationaal actief

Verdiepen met Nienke en Manon: 3D-ontwerpen

 

We zijn bij C&W Group altijd druk bezig met aandacht besteden aan onze klanten. Zó druk, dat we soms vergeten wat meer van onszelf te laten zien. De komende tijd gaan we proberen iets meer informatie te geven over wat we doen bij de C&W Group. En hoe kan dat nou beter, dan door het te vragen aan de mensen die er werken? Vandaag is het de beurt aan Nienke en Manon, die ons meer gaan vertellen over 3D-ontwerpen.

Laten we met de basis beginnen. Wat is 3D-ontwerpen?

3D ontwerpen is eigenlijk het creëren van visuele representaties vanuit studioperspectief, in ons geval dan uiteraard op het gebied van signing. Stel je voor dat een klant een bepaalde ruimte heeft, binnen of buiten, en een specifieke huisstijl. Onze taak is om in 3D signing elementen toe te voegen aan die ruimte, zodat de klant echt het gevoel krijgt erdoorheen te kunnen lopen, alsof ze zich al in de nieuwe situatie bevinden. Het draait allemaal om het zo realistisch mogelijk maken, zodat de klant het echt kan voelen. Daarnaast is 3D-ontwerpen een mooie uitkomst bij uitdagende, op maat gemaakte signing. Soms heeft een klant een ingewikkelde vraag en is het best lastig de oplossing in woorden uit te leggen. Een realistisch 3D-ontwerp, zegt meer dan duizend woorden!

Wat komt er allemaal kijken bij het maken van deze 3D-ontwerpen?

Het maken van 3D-ontwerpen vergt tijd en nauwkeurigheid. We hebben vaak gedetailleerde informatie nodig over afmetingen en de huidige situatie van de klant. Maar ook materiaalkennis is essentieel. Je licht objecten uit in een ruimte en het effect van het formaat van die objecten, denk bijvoorbeeld aan de dikte van een lichtgevende doosletter, ten opzichte van de rest van de ruimte, is daarin allesbepalend. Dus het draait niet alleen om het kunnen werken met 3D-programma's, maar ook om het koppelen van die kennis aan onze expertise op het gebied van signing.

Hoe ervaar je het om met 3D-ontwerpen bezig te zijn?

Het is zowel leuk als uitdagend. Het kan lastig zijn omdat de programma's waarmee we werken heel anders zijn dan de pakketten waaraan met name ik (Nienke) gewend ben. Maar het is ook een kans om te leren en te groeien. We volgen cursussen, bekijken tutorials en leren vooral door het gewoon te doen. Het is uitdagend en vernieuwend, en dat maakt het leuk. Sowieso zijn we bij C&W Group steeds aan het vernieuwen. En het is tof om daar als medewerker niet alleen aan mee te doen, maar ook initiatief in te mogen nemen.

En hoe reageren klanten op deze 3D-ontwerpen?

Klanten zijn er over het algemeen erg enthousiast over. Ze vinden het duidelijk en het helpt hen om onze producten beter te 'ervaren'. Door de realistische weergave kunnen ze zich een beter beeld vormen van wat ze willen, wat uiteindelijk het hele proces van productie en montage efficiënter maakt. Hoe meer tijd en energie we aan de voorkant investeren, hoe soepeler het proces verloopt. Ook voor onszelf!

Hoe werken jullie samen als team aan 3D-ontwerpen bij C&W Group?

Manon heeft alle basiskennis al opgedaan tijdens haar opleiding en Nienke in eerste instantie de basis geleerd. We leren eigenlijk elke dag van en met elkaar, en dat maakt het een waardevolle samenwerking. Manon heeft altijd heel veel ideeën en Nienke is echt van de precisie en de haalbaarheid. Als we dat kunnen samenbrengen, dat geeft een kick!

Jullie favoriete 3D-ontwerp?

Het afwisselen is heel gaaf om te doen. Dus soms zijn we bezig met een gevel voor aan de buitenkant, dan weer met signing elementen voor aan de binnenkant van een pand. En soms implementeren we de signing op een heel andere manier, bijvoorbeeld door een kast te ontwerpen of een heel kantoor op de schop te gooien. Uiteraard draait het dan niet alleen meer om de signing, maar we merken dat klanten waarvoor we al lang werken, het prettig vinden dat ze bij ons terecht kunnen voor nét even wat meer. 

Terug naar overzicht

Vragen over onze werkzaamheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ma - Vr: 09:00 - 17:30

Stuur een bericht

Onze voordelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut
  • Gespecialiseerd in ketens
  • 20+ jaar ervaring
  • Internationaal actief

Your sign, your signature

De commerciële wereld wordt gekleurd door signing. Elke onderneming heeft een eigen persoonlijkheid en stijl. Signing geeft uiting aan elk facet van uw bedrijfsidentiteit. Daarmee is het veel méér dan een reclame-uiting. Het blaast elke fysieke manifestatie van uw bedrijf nieuw leven in.